Här nedan kan du läsa om nyheter från Ingarvet i Falun:

7. Mar, 2018

Filmen om Ingarvet

Det känns otroligt roligt att Ingarvet har en egen film som presenterar området. Den visar vilken bredd av verksamheter och vilken företagsanda det finns inom Ingarvet. Se filmen här: https://www.facebook.com/naringslivskontoretfalun/videos/2015535211807949/

8. Feb, 2018

Premiär på Ingarvets reklamfilm på fukost 21/2

Nu har vi äran att bjuda in till en frukost som du inte får missa! Vi kommer att visa den helt nya reklamfilmen som presenterar Ingarvet. Dessutom kommer du att få se en helt ny broschyr för Ingarvet och ett utkast på hur nya hemsidan för Ingarvet kommer att se ut.

Så välkommen på premiär!

Dag: Onsdag 21/2
Tid: Kl 07.30-08.30
Plats: Restaurang Gästabudet, Ingarvet
Anmäl dig här: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukost/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet---21-feb.html

/Styrelsen Visit Ingarvet

5. Feb, 2018

Kallelse till årsmöte Visit Ingarvet

Välkommen till årsmöte i föreningen Visit Ingarvet 21/2-18 kl 08.45 på Restaurang Gästabudet.

19. Dec, 2017

Julhandla på Ingarvet

Med bara några få dagar kvar till julafton vill vi hälsa dig välkommen till Ingarvet. Här kan du hitta julklappar som passar hela familjen. Det är lätt att parkera och dessutom finns både möjlighet att äta mat och fika. På vår hemsida www.visitingarvet.se kan du se vilka företag som finns inom området. Senaste numret av tidningen Ingarvet kan du läsa här: http://www.e-magin.se/latestpaper/zch5808k/paper#/paper/7n2znr02/0. Vi ses på Ingarvet!

20. Nov, 2017

Falu Kommuns Företagarvecka startade på Ingarvet

Måndag 20/11 var starten på Falu Kommuns Företagarvecka. Kl 07.30 samlades drygt 30 personer på restaurang Gästabudet där det bjöds på rundabordssamtal om hållbart företagande. Intressanta diskussioner och givande samtal mellan politiker och företagare. Synpunkter samlades in och kommer att sammanställas. Tack till alla som deltog!

16. Nov, 2017

Falupodden - vår egen "ICA-Mats"

Nu kan du lyssna på intressanta "ICA-Mats", som är med i styrelsen för Visit Ingarvet, på Falu Kommuns Falupodd.

Falupodden är radiosändningar från Falu kommun med ett intressant avsnitt varje vecka. Tanken bakom Falupodden är bland annat att diskutera näringslivsfrågor och ge en fördjupad bild av andra aktuella ämnen, som berör oss som bor och verkar i Falu kommun.

Mer info och lyssnar gör du här: https://www.falun.se/kommun--demokrati/politik-och-demokrati/sa-kan-du-paverka/kontakta-kommunen/sociala-medier/falupodden.html

15. Nov, 2017

Frukostmöte - med inbjudna politiker!

Frukosten 20/11 på Ingarvet är riktigt starten av Faluns Företagarvecka, som har som mål att skapa ännu bättre företagsklimat i Falu Kommun. Du kommer att få möte politiker och ges möjlighet att diskutera spännande frågor som berör oss på Ingarvet. Här är några av de frågor som kommer att tas upp:

Vad är hållbart företagande för dig?
På vilket sätt kan våra politiker och Falu kommun bidra till ett hållbart företagsklimat?
Hur får vi företag att stanna kvar på Ingarvet?
Hur kan vi bygga hållbart och "närproducerat"?
Hur får vi en hållbar och långsiktig lösning på trafiken?

Säkert har du fler frågor som vi kan ta upp på frukosten, maila dem gärna redan idag till vår områdesutvecklare gabriella.hagman@falun.se. Vi ses på frukosten!

Anmäl dig till frukosten här: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukost/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet---20-nov.html

6. Nov, 2017

Frukostmöte

Nu är det åter dags för företagarfrukost på Ingarvet. Denna frukostträff är en del av Faluns Företagarvecka och har därför ett annat upplägg men dock lika spännande och aktuellt. Du får träffa politiker från Serviceutskottet (KSS) för rundabordssamtal. Fundera ut frågor som berör fastigheter, IT, service och kost. KSS beslutar även om kommunens byggprojekt, drift, service och förvaltning av lokaler.

Datum: Måndag 20 november
Tid: Klockan 07.30 - 08.30
Plats: Restaurang Gästabudet på Ingarvet

Anmäl dig via länken nedan senast 16 november: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukost/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet---20-nov.html

10. Okt, 2017

Frukostmöte

44 personer besökte frukostmötet 4/10. Nu laddar vi för nästa frukostmöte på Ingarvet som sker måndag 20/11, vilket är första dagen på Falu Kommuns Företagarvecka.

Tillsammans når vi positiv utveckling!

25. Sep, 2017

Företagslots

Områdesutvecklare Gabriella Hagman tipsar om Falu Kommuns företagslots som innebär en väg in till kommunen för dig som företagare. Det fungerar så att du hör av dig till företagslotsen som i sin tur samlar alla berörda tjänstemän vid en och samma tidpunkt, för att hantera företagets ärende på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt.

Läs mer på Falu Kommuns hemsida här: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagslots.html

22. Sep, 2017

Sök och erbjud mark och lokaler på Ingarvet

Via Objektvision.se kan du söka och erbjuda ledig mark och lokaler på Ingarvet. Mer info får du under fliken "Lokaler uth/sälj/sök" här på vår hemsida eller genom att klicka på rubriken i nyheten här ovan.

21. Sep, 2017

Företagarfrukost på Ingarvet 4/10

Boka in onsdag 4 oktober kl 07.30-08.30 för företagarfrukost på restaurang Gästabudet på Ingarvet. På frukosten kommer styrelsen för Visit Ingarvet att presentera Ingarvets områdesutvecklare, något som berör alla som driver företag eller har fastighet på Ingarvet. Dessutom kommer Falu BS Bandy och berättar om sin ungdomssatsning samt att Haglöf & Nordkvist berättar som sin verksamhet. Anmäl senast 2 oktober: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukost/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--4-okt.html

18. Sep, 2017

Gabriella - områdesutvecklare

Låt oss presentera Gabriella Hagman, områdesutvecklare för Ingarvet. På vår nästa företagarfrukost, onsdag 4/10, kommer vi att presentera Gabriella närmare och hon berättar då om sitt utvecklingsarbete på Ingarvet. På bilden är Gabriella omgiven av Kenneth Magnusson och Erika Lundberg från Visit Ingarvets styresle.

12. Sep, 2017

Ingarvet i Annonsbladet

I Annonsbladet Falun vecka 37, kan du läsa om att världsunik teknik skapas på Ingarvet. Det är bakom stadens kraftvärmeverk på Ingarvet som ett miljövänligt datacenter byggs. Läs mer i Annonsbladet sidan 4, via denna länk: http://np.netpublicator.com/netpublication/n14219709

6. Sep, 2017

Infoskylt uppdateras

Just nu uppdaterar Sarrasso infoskylten som finns längs väg 293. Har du uppgifter som ska ändras, har du flyttat till eller från området, kontakta Björn Wilhelmsson på Sarrasso: 08-643 02 01 eller info@sarrasso.se.

18. Aug, 2017

Kopparmoppen för sjätte året

På lördag 19/8 är det åter igen dags för Kopparmoppen, med start och mål på Ingarvet. Arrangörer är The Twin Club. Läs mer på dt.se: http://www.dt.se/dalarna/falun/kopparmoppen-for-sjatte-aret-haller-tummarna-for-bra-vader

20. Jun, 2017

TAKAB köper PH Plåt AB

TAKAB köper PH Plåt AB och de båda företagen bildar nu en ny koncern, Falu Plåtslageri AB. – Vi ska göra en tillväxtresa och köpet av PH Plåt är ett steg på vägen, säger Jon Onsbacke, ägare och styrelseordförande i den nya koncernen, Falu Plåtslageri AB.

Kvalitet och taksäkerhet blir prio för det nya företaget Falu Plåtslageri AB. – Plåtslageri är verkligen ett riktigt hantverk, säger Peter Hjelm som nu blir VD i Falu Plåtslageri AB.

TAKAB arbetar med allt inom tak-säkerhet. De har bland annat ramavtal med Falu Kommun och Kopparstaden gällande underhåll av taken. Företaget har verksamhet i Dalarna, Gästrikland och Stockholmsområdet och har funnits sedan 2010.

PH Plåt startades av Peter Hjelm redan 1991 och nu ser Peter fördelar med att bli uppköpt av TAKAB.

– Det blir lättare vid upphandlingar. Dessutom får jag nytta av att vi får en gemensam administration och ekonomiavdelning, säger Peter Hjelm som dock ser till att företaget behåller samma telefonnummer som PH Plåt har inarbetat. – Ja, kunderna kan telefonnumret utantill, säger Peter Hjelm.

– Nu kan vi leverera totalentreprenader till slutkund där vi har koll på hela flödet. Tidigare har vi varit en av PH Plåts största kunder, men nu går vi alltså in och köper företaget, säger Jon Onsbacke. – Det är mixen av gamla rävar och nya hungriga lärlingar som är nyckeln. Detta är början på tillväxtresan, säger Jon och får medhåll av Peter.

Besöksadress är Matsarvsvägen 5 på Ingarvet.

5. Jun, 2017

Välkommen till Ingarvet!

Nu är välkomstskyltarna vid infarterna till Ingarvet på plats, se bild ovan. Samarbete mellan Ingarvets marknadsgrupp, Falu Kommun, Länsstyrelsen, IR-skylt och Slutagräv har gjort detta möjligt. Tack IR-skylt för fina skyltar. Tack Slutagräv för smart markskruv för infästning av skyltarna.

Tillsammans når vi utveckling. Välkommen till Ingarvet!

2. Jun, 2017

Ledig tjänst....

Falu Kommun söker en projektledare. Tipsa gärna om du känner någon som skulle passa för tjänsten. Läs mer här: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/arbete/jobba-hos-oss.html?url=1376606956%2Fext%2FI019%2F758%2Fjob%3Fsite%3D6%26lang%3DSE%26validator%3Dfb25980571225cb648a36245b1b052dc%26ref%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.falun.se%252F%26job_id%3D2159&sv.url=12.80b7d2615a7ca35a431c6b6

9. Maj, 2017

Företagarfrukost på Ingarvet 17 maj

Varmt välkommen till företagarfrukost på Ingarvet onsdag 17 maj. Falu Kommun är värdar för frukosten och kommer att informera om detaljplanarbete för Ingarvet samt information om ett utvecklingsprojekt. Alltså en intressant frukost för oss som jobbar på Ingarvet!

Anmäl dig senast 15 maj via denna länk: https://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--17-maj.html

Välkommen!

29. Apr, 2017

Idag, dags för Ingarvsdagen

Varmt välkommen till Ingarvsdagen 29/4. Massor av aktiviteter, utställningar, kampanjer och erbjudanden för både stora och små. Läs mer under fliken Ingarvsdagen.

Välkommen till Ingarvet idag!

3. Apr, 2017

April, april...

Det är med ett leende vi får hälsa att Ingarvsvägen inte ska grävas upp. April, april... Aprilskämtet uppmärksammades till och med dt.se: http://www.dt.se/dalarna/april-april-falun-invaderar-hofors-och-nagra-andra-av-dagens-basta-blasningar

1. Apr, 2017

Gräva upp Ingarvsvägen

Då var det dags igen. Vi ber alla visa hänsyn i trafiken på Ingarvet. Se bild...

8. Mar, 2017

Företagarfrukost och årsmöte på Ingarvet 29/3

Nästa frukostmöte arrangeras av Mitt Media. Dessutom gästas frukosten av Manpower och Dalarnas Idrottsmuseum. I direkt anslutning till frukosten arrangerar även föreningen Ingarvetfalun.se sitt årsmöte. Så varmt välkommen onsdag 29/3-17.

Gör din anmälan här: http://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--29-mars.html

30. Jan, 2017

Företagarfrukost på Ingarvet 15/2

Nu är det dags för en frukost med det viktiga och intressanta temat "Säkerhet". Henningsons El kommer att berätta om larm och säkerhet. Dessutom kommer Securitas att berätta om områdesbevakningen.

Anmäl dig här senast 13/2: http://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--15-februari.html

Varmt välkommen.

25. Jan, 2017

Ingarvsdagen 2017

Redan nu börjar vi ladda upp inför Ingarvsdagen lördag 29 april 2017. Som besökare kommer du att mötas av en dag fylld med kampanjer, erbjudanden och olika event. Vi ser fram emot en lyckad dag för dig, din familj och dina vänner!

16. Nov, 2016

Erbjud eller sök lokal via hemsidan

Nu har vi öppnat en ny flik här på vår hemsida som heter "Lokaler uth/sälj/sök". Där har du som företagare på Ingarvet chansen att lägga ut lediga lokaler som är till försäljning eller uthyrning inom Ingarvet. Det ger dig även möjlighet att hitta lediga lokaler inom området.

Vill du lägga till eller ta bort text under fliken "Lokaler uth/sälj/sök" mailar du till Erika Lundberg i marknadsgruppen för Ingarvet, erika@nordkustbygg.se.

Samarbete skapar framgång!

15. Nov, 2016

Sveriges äldsta MC-klubb finns på Ingarvet

Längs Ingarvsvägen finns MC klubben The Twin Clubs klubblokal. På dt.se kan du läsa ett fint reportage om klubben: http://www.dt.se/slakt-o-vanner/fira-o-uppmarksamma/sveriges-aldsta-motorcykelklubb-firar-60-ar

10. Nov, 2016

Tack till alla som deltog 8 november!

Marknadsgruppen för Ingarvet riktar ett stort tack till alla som deltog på frukostmötet på restaurang Gästabudet tisdag 8 november. Många intressanta synpunkter och idéer som kan utveckla området kom fram under rundabordsamtalen.

Tack även till alla som stannade kvar och deltog vid nyinvigningen av Ingarvsvägen. Det känns otroligt roligt att kunna fira att vägen har fått ny fin beläggning. Samarbete ger resultat!

Läs Falu Kommuns artikel om invigningen via denna länk: http://www.falun.se/trafik--infrastruktur/nyhetsarkiv-trafik-och-infrastruktur/trafik--infrastruktur/2016-11-08-ingarvsvagen-aterinvigd.html

7. Nov, 2016

Inbjudan till invigning av nya vägen!

Du som är företagare på Ingarvet inbjuds till invigningsfestligheter av
nya Ingarvsvägen tisdag 8 november utanför Gästabudets restaurang,
direkt efter frukostmötet som avslutas kl. 08.30. Låt oss tillsammans fira att vi har fått fantastiskt fin beläggning på Ingarvsvägen. Vilket lyft för området!

Varmt välkommen!

27. Okt, 2016

Nytt nummer av tidningen Ingarvet

Idag landade ett nytt nummer av tidningen Ingarvet i din postlåda, om du är prenumerant till Falu-Kuriren inom Falu Kommun eller Dala Demokraten i hela Dalarna. Du kan även läsa tidningen online genom Mitt Medias länk: http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=5gf1cjkp&gInitPage=1

Vi önskar dig trevlig läsning!

21. Okt, 2016

Däcktips från Ingarvet

I Falu-Kuriren 21/10 och på dt.se kan du läsa Lars Johanssons bästa tips som berör val av däck inför vintern. Lars är grundaren av Falu Däckservice AB på Ingarvet. Läs hela artikeln på dt.se här: http://www.dt.se/dalarna/falun/hogtryck-pa-dackverkstaden-tar-in-extra-personal

20. Okt, 2016

Företagarfrukost på Ingarvet

Du som är företagare på Ingarvet inbjuds till företagarfrukost tisdag 8 november kl 07.30-08.30 på restaurang Gästabudet. Frukosten kommer att vara i form av rundabordssamtal där du har möjlighet att träffa politiker i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Fundera ut frågor som du kan ställa utifrån nämndens ansvarsområden som är: beslut kring hållbart samhälle, goda livsmiljöer, detaljplanering, bevara och utveckla naturvärden, samhällsfunktioner som drift och förvaltning av gator, vägar, parkeringar, parker och offentliga rum, rekreation och grönområden. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden är även trafiknämnd och ska upprätthålla en trygg och säker trafikmiljö.

Frukosten är ett samarbete mellan Falu kommuns näringslivskontor och marknadsgruppen på Ingarvet och är en del av Faluns företagarvecka 2016.

Anmäl dig senast 4 november till erik.d.jansson@falun.se eller på tel 023-867 35.

Varmt välkommen!

7. Sep, 2016

Ny asfalt!

Glädjande att vi nu äntligen har ny asfalt på Ingarvsvägen. Även om arbetet ännu inte är klart får vi njuta av skillnaden!

31. Aug, 2016

Veteranrally lockade många till Ingarvet

Lördagen 27 augusti arrangerade The Twin Club mopedrally för mopedentusiaster. Det lockade 161 förare till Ingarvet, som kom från olika platser i Dalarna och till och med från Hofors och Gävle.

Läs artikel på dt.se här: http://www.dt.se/dalarna/falun/veteranrally-lockade-manga-mopedentusiaster-till-ingarvet

30. Aug, 2016

Motorbiten satsar på Ingarvet

Dalarnas Tidningar skriver om Motorbiten som satsar på Ingarvet. De har nu flyttat till ny lokal som har perfekt skyltläge längs väg 293. Läs artikeln på dt.se här: http://www.dt.se/dalarna/falun/motorbiten-vaxer-bade-pa-bredden-och-hojden

29. Aug, 2016

Asfaltering på Ingarvet

Enligt dt.se kommer asfaltering av Ingarvsvägen att genomföras denna vecka (vecka 35). Läs hela artikeln här: http://www.dt.se/dalarna/falun/asfalteringsarbete-pa-ingarvet

23. Aug, 2016

Vägarna på Ingarvet

Nu har arbetet med Ingarvsvägen startat. Nu genomförs justering av brunnarna till den nya beläggningsnivån. Sedan under onsdag-torsdag denna vecka kommer planfräsning ske. Det kommer att göras dag- och kvällstid. På dagtid med trafikvakter.

Nästa vecka kommer sedan beläggning av vägen att göras. Vägen kommer att beläggas från lilla rondellen, som också får ny beläggning till den nya rondellen borta vid Slättaskogen/Stångtjärn. Från lilla rondellen till korsningen med trafikljuset görs inget i dagsläget då dialog fortfarande förs med Trafikverket.

Äntligen får vi ny beläggning på Ingarvsvägen! Nu får vi alla visa hänsyn till de som arbetar med vägarna och till övriga trafikanter under perioden med vägarbetet.

3. Jun, 2016

Vägarna på Ingarvet

På företagarfrukosten på Ingarvet 2/6 fick vi mycket positiva besked om vägarna samt cykel- och gångvägarna på Ingarvet. Falu Kommun har tillsammans med representanter från företag på Ingarvet titta på trafiksituationen på området. De två sista träffarna mellan Falu Kommun och trafikgruppen har varit kreativa och resulterar i att Falu Kommun nu påbörjar arbetet med området.

Ingarvsvägen kommer att få ny beläggning så fort beläggningsprogrammet och upphandlingen är klar. Målet är att starta upp i augusti 2016. Det blir breda körfält och dessutom plats för gångtrafik på båda sidor om vägen. Man kommer att se över placering av busshållsplatser för att minska köbildning.

För cykel- och gångtrafikanter kommer man att leda in trafiken från Ingarvsvägen till Matsarvsvägen vid Björkmans Bil och M-bilar samt in på Västermalmsvägen vid Cramo. Här kommer man även att göra ett övergångsställ för säker överfart över Ingarvsvägen. Man kommer även att asfaltera den infartsvägen från Gamla Berget som leder in på området och som idag är grusad.

Falu Kommun för nu en dialog med Trafikverket för att förbättra situationen i korsningen vid väg 293. Ett första steg är att flytta befintliga stoppljus och även belysning för att bredda så att det blir två filer ut från området. Dessutom gör denna justering av stolpar att det blir bättre utrymme i korsningen för stora fordon med stor svängradie. Känslan är att Trafikverket är positiva till detta enligt Magnus Fridsén på Falu Kommun. Dialog med Trafikverket förs även för att i framtiden få till en cirkulationsplats istället för en korsning med stoppljus.

Trafikgruppen och övriga företagare som var med på frukostmötet var mycket nöjda med planerna för Ingarvet. En eloge till Magnus Fridsén på Falu Kommun som hörsammat önskemål från företagare på Ingarvet!

30. Maj, 2016

Företagarfrukost 2 juni

Du som företagare på Ingarvet bjuds in till en intressant företagarfrukost där Falu Kommun kommer att berätta om planen för Ingarvsvägen.

Datum: Torsdag 2/6
Tid: 07.30-08.30
Plats: Gästabudet

Anmäl dig här: http://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--2-juni.html

Välkommen!

23. Maj, 2016

Företagarlunch inställd!

På grund av för få anmälda till företagarlunchen 26/5 ställs den in. Istället planeras en företagarfrukost på Ingarvet 2/6. Inbjudan till den kommer inom en snar framtid.

13. Apr, 2016

Ingarvsdagen

Nu planeras det för full för Ingarvsdagen 23 april 2016. Läs mer om vilka företag som har öppet och agenda för dagen under fliken Ingarvsdagen här på hemsidan!

29. Mar, 2016

Bra företagarfrukost och årsmöte

23 mars genomfördes en företagarfrukost på Ingarvet. Vi tackar Arbetsförmedlingen och Falu Kommun för gott samarbete inför frukosten. Tack även till SpineIndustries som informerade om sitt företag.

Dessutom genomfördes årsmöte för föreningen ingarvetfalun.se i direkt anslutning till frukosten. Styrelsen tackar alla som deltog på årsmötet!

8. Mar, 2016

Inbjudan till företagarfrukost 23 mars

Du som är företagare på Ingarvet inbjuds till företagarfrukost onsdag 23 mars kl. 07.30 – 08.30 på Gästabudets restaurang.

Program:
* Värdföretag, Arbetsförmedlingen - Från lågt förtroende till din självklara
samarbetspartner. Träffa arbetsgivargruppen Falun på frukostmötet.
* Spineindustries
* Marknadsgruppen
* Övrigt

OBS! Direkt efter frukostprogrammet är det årsmöte för föreningen ingarvetfalun.se.

Anmäl dig via länken här: http://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--23-mars.html

Sprid gärna denna inbjudan till andra företagare på Ingarvet!

18. Jan, 2016

Inbjudan till företagarfrukost 10 februari

Du som har företag eller arbetar på Ingarvet är välkommen till företagarfrukost onsdag 10 februari kl 07.30-08.30 på restaurang Gästabudet.

Program:
* Värdföretag, Haglöf och Nordkvist
* Kooperativet Arbetslivscentrum
* Marknadsgruppen
* Övrigt

Anmäl dig senast 8 februari här: http://www.falun.se/naringsliv--arbete/foretag-stod-och-radgivning/foretagarfrukostar/anmalan-foretagarfrukost-ingarvet--10-februari.html

16. Dec, 2015

Medborgarförslag

För att få någon att titta på situationen på vägarna på Ingarvet har Ingarvets trafikgrupp skickat in ett medborgarförslag till Falu Kommun. Önskemålet är att man ser över hela området vilket innebär beläggning på vägarna, minska köerna in och ut från området samt se över var cykel- och gångvägarna ska placeras. Läs DT:s reportage om vägarna här: http://www.dt.se/dalarna/falun/foretagarna-pa-ingarvet-vill-att-falu-kommun-agerar-mot-trafikproblemen

25. Nov, 2015

Nya skylten på plats

Nu är den nya informationsskylten med karta på plats vid parkeringsfickan längs väg 293. Tack till leverantören Sarasso och alla företag som finns med på kartan. Tillsammans gör vi skillnad och detta är ett tydligt tecken på det. Den blev så fin!

10. Nov, 2015

Inbjudan till företagarfrukost 18 november

Du som företagare på Ingarvet inbjuds till företagarfrukost onsdag 18 november kl 7.30-8.30 på restaurang Gästabudet.

Program för frukosten är:
* Värdföretag Strålins
* Dala-Demokraten
* Marknadsgruppen
* Övrigt

Anmäl dig senast 16/11 till naringslivskontoret@falun.se eller via tel 023-864 89.

Varmt välkommen!

31. Okt, 2015

Fastighetsaffär på Ingarvet

Ulf Lundberg Företagen AB köper ytterligare fastighet på Ingarvet. Läs Dalarnas Tidningars reportage om affären här: http://www.dt.se/dalarna/falun/ny-agare-tar-over-fastighet-pa-ingarvet

30. Okt, 2015

Trafikflödet på återvinningscentralen

Nu tas det första steget mot att göra återvinningscentralen på Ingarvet bättre. Läs Dalarnas Tidningars artikel här: http://www.dt.se/dalarna/falun/nu-andras-trafikflodet-pa-atervinningscentralen

7. Okt, 2015

Tidningen Ingarvets fototävling

Ta din bästa bild från Ingarvet och tävla om fina priser! Mejla din bästa bild, ditt namn, adress och telefon till info@ingarvetfalun.se senast lördag 31 oktober. 1:a pris är ett presentkort på 500 kr på ICA Supermarket Slätta.

Styrelsen för föreningen ingarvetfalun.se utser vinnande bidrag. Vinnare kontaktas personligen och presenteras i nästa nummer av tidningen Ingarvet, som kommer ut den 11 december. Styrelsen för föreningen ingarvetfalun.se äger rätten att fritt använda och publicera alla tävlingsbidrag i sin marknadsföring vilket till exempel kan innebära trycksaker, på hemsida och Facebook. Tävlingsdeltagaren behåller upphovsrätten till sin bild. Fotografen har ej rätt ersättning i samband med användandet. Fotografen namnges enligt praxis.

2. Okt, 2015

Reportage i DD om "Cykla för företagsamhet".

Här hittar du ett reportage om "Cykla för företagsamhet" som Dala-Demokraten har gjort: http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/cyklade-for-foretagsamhet

1. Okt, 2015

Cykla för företagsamhet

Tisdag 29 oktober deltog delar av styrelsen för föreningen ingarvetfalun.se i det nya konceptet "Cykla för företagsamhet". Det var en lyckad eftermiddag med många givande diskussioner.

22. Sep, 2015

Lyckad företagarfrukost

Vi tackar värdföretaget AlphaCE för en mycket intressant och trevlig frukost på Ingarvet 16/9. Tack även till alla som var på plats på frukosten och Näringslivskontoret som hjälper till arrangera frukostarna.

30. Apr, 2015

Vinnarna i fototävlingen på Ingarvsdagen 2015

Nu har vi korat vinnarna i fototävlingen på Ingarvsdagen 2015. De lyckliga vinnarna är: Anna W Granath
Björn Carlsson
Engla Svärdhagen
Hans Olander
Ingvar Åslund
Jöran Wikbladh
Jan-Erik Eriksson
Rasmus Herdin
Staffan Eriksson
Tobias Lundberg

Grattis och tack för alla fina foton.

20. Mar, 2015

Ingarvsdagen 25 april

25 april arrangeras Ingarvsdagen 2015 bland företagen på Ingarvet. Det är redan nu 39 företag på Ingarvet som är med och kommer att ha öppet för dig. Många av företagen planerar något event, kampanjer eller erbjudanden just denna dag. Dessutom kommer det att vara en tävling för dig som besökare, med priser från några av företagen på Ingarvet. Välkommen till Ingarvet - näring/handel/service.

12. Feb, 2015

Tack Slättaanläggningen och We Care för frukosten!

Vi tackar WeCare Sjukvårdsutbildning AB och Slättaanläggningarna för företagarfrukosten 11 februari. 39 personer deltog på mötet.

Vill du vara värd för nästa frukost på Ingarvet i mars är du välkommen att höra av dig till oss i marknadsgruppen!

4. Nov, 2014

Faluns företagarvecka 2014

För sjätte året i rad genomförs Faluns företagarvecka. Under företagarveckan, vecka 49, kommer en punkt i programmet att ske på Ingarvet. Det är föreläsningen "Socialt företagande - hur funkar det?" hos Kooperativet Arbetslivscentrum.

Läs mer om företagar veckan här: http://www.falun.se/www/falun/nar.nsf/doc/falunsforetagarvecka

12. Mar, 2014

Carlia Bil blir Biva.

Carlia Bil byter nu namn till Biva AB, som moderbolaget heter. Carlia Bil har funnits sedan 1993 men sedan 2006 har Carlia Bil varit ett dotterbolag till Biva AB. Sedan 1 januari 2014 är de nu istället en del av moderbolaget. Biva ägs av OK Ekonomisk Förening. För dig som kund innebär namnbytet ingen egentlig förändring, det enda som skiljer är namnet. De erbjuder fortfarande samma service och samma kontaktpersoner.

22 mars kommer det att vara premiärfest för hela familjen hos Carlia Bil/Biva, så håll utkik i media om vad som kommer att ske denna dag. Carlia Bil/Biva är beläget på Matsarvsvägen 16 och 21 på Ingarvet.

17. Jan, 2014

Gästabudet renoverat

Restaurang Gästabudet på Ingarvet har renoverats. Gör ett lunchbesök eller varför inte anmäla dig till företagarfrukost 21/1-14. Sista anmälan idag fredag 17/1-14. Läs mer här: http://www.falun.se/www/falun/nar.nsf

3. Dec, 2013

ingarvetfalun.se på Facebook

ingarvetfalun.se finns nu även på Facebook. Följ oss gärna där.

27. Jan, 2014

Nya muggar på Gästabudet

Från och med idag kan du dricka kaffe ur så här fina muggar på Gästabudet. Se bild nedan

Skanna QR-koden här. När den öppnats så spar du den på din hemskärm i telefonen och sedan är den klar att användas.

Äntligen ny asfalt på Ingarvsvägen!